IP-kameror som håller hemmet säkert

För att hålla ditt hem säkert är det viktigt att ha ett bra hemlarm som både verkar avskräckande och larmar när någon försöker ta sig in i ditt hus. Det kan även vara en bra idé att ha någon form av kamera och många väljer att ha en kombination av larm med kamera. En IP-kamera är ofta den smidigaste lösningen. Om du ofta är ute och reser är det extra viktigt.

Detta är en IP-kamera

En internetprotokollkamera är en typ av är en typ av digital säkerhetskamera som tar emot och skickar videofilmer via ett IP-nätverk. De används ofta för övervakning. Till skillnad från analoga slutna kameror (CCTV), kräver IP-kameror ingen lokal inspelningsenhet utan det räcker med ett lokalt nätverk. IP-kameror ansluter till ett nätverk på samma sätt som telefoner och datorer gör det.

En IP-kamera tar bilder i hög upplösning som kan vara ända upp till 16 megapixlar beroende på kameramodell. Det finns ett chip i kameran som komprimerar videofilmen vid inspelningen, vilket gör att inte för mycket bandbredd förbrukas. Det går därför att spela in med högre upplösning och att bildhastigheten och upplösningen inte minskar lika mycket vid överföringen till din telefon eller dator. En IP-kamera har upp till 4 gånger så hög upplösning jämfört med analoga kameror.

Andra fördelar med IP-kameror

Det här är bara lite kort information om IP-kameror. Vill du läsa mer ingående om hur det fungerar kan du läsa på Prylstaden som säljer alla olika typer av säkerhetsutrustning för person och hem.

En IP-kamera har tvåvägsljud, så du som äger kameran kan lyssna och tala genom en högtalare på kameran. Det brukar vara en funktion som framförallt finns på dörrkameror där man vill se vem som står framför dörren.

IP-kameror har även fjärråtkomst och auktoriserade användare kan se videoklipp live från alla olika smartphones, surfplattor och datorer. För att komma åt din IP-kamera anger du helt enkelt kamerans IP-adress i en webbläsare.

Kameran får ström genom ethernet-kabeln och behöver därför inte någon dedikerad strömförsörjning. Det anses vara den säkraste uppkopplingen, eftersom man får snabbare dataöverföringshastigheter och en liten chans för signalstörningar eller obehörig åtkomst.

Leave a Comment