Skillnader i surfmängd när du använder mobilen inom EU

De svenska mobiloperatörerna erbjuder flera olika abonnemang för dig som konsument. Detta är fördelaktigt när du befinner dig hemma i Sverige eftersom du vet exakt hur mycket data som ingår, något som dessvärre inte är fallet när du semestrar i andra EU-länder. För att tydliggöra saken har vi skapat denna guide som visar på en rad skillnader hos de mest populära operatörerna.

Hur mycket data du får använda utomlands

För att veta exakt hur mycket surf du har rätt till inom EU behöver du ta en titt i villkoren. Det finns ett relativt brett spann bland de olika operatörerna, något vi illustrerar med nedanstående tabell:

  • Hallon: 25 GB
  • Vimla: 18 GB
  • Halebop: 50 GB
  • Fello: 35 GB
  • Tre: 60 GB
  • Karma Mobil: 30 GB
  • Telia: 50 GB
  • Fibio: 50 GB
  • Chilimobil: 25 GB

Som du kanske märker är det vanligare att lågprisaktörer erbjuder mindre surf utomlands. Mängden surf skiljer sig också sett till avtal med mycket data, i synnerhet 100 GB eller mer. Notera även att reglerna skiftar ytterligare när det handlar om utomeuropeiska länder.

Hos Mobili.se kan du djupdyka ytterligare bland de olika bolagen. Där framgår också vad priset blir per månad, vilka rabatter som finns tillgängliga, samt konkreta omdömen abonnemangen fått enligt flertalet kriterier.

EU-regler fördelaktiga i långa loppet

Det kanske kan se ut som att vi sågar surfmängden du får när du vistas i ett annat EU-land. Faktum är att det gemensamma regelverket har lett till många förbättringar i Europa när det rör mobilabonnemang.

Inom kort införs ett ytterligare plus för bärbara enheter inom området. Det blir nämligen krav på en gemensam laddare av typ USB-C.

Leave a Comment