Skydda viktiga papper

Såhär i juletider vill EU-bloggen passa på att ge ett par konkreta tips om hur man bäst skyddar sig mot stöld. De flesta anvӓnder en hel del tid och pengar på att ta hand om sig sjӓlva, och att skydda sina ӓgodelar. Det kan handla om att låsa bilen, inte befinna sig på vissa stӓllen nattetid eller helt enkelt vara fӧrsiktig med vad man gӧr. Men det inkluderar också att säkra arbetsplatsen om man har ett fӧretag.

Inbrottstjuvar finns det ӧverallt i stӧrre eller mindre utstrӓckning. Så gott som alla samhӓllen dras med denna plåga ӓven om vissa områden ӓr mer utsatta ӓn andra. Men som tur ӓr så finns det också gott om hjӓlpmedel fӧr att ta hand om sig sjӓlv och skydda sina ӓgodelar. Allt detta ӓr viktigt att ta sig en titt på och implementera så fort som mӧjligt. Det finns ingen anledning att ӧppna dӧrren fӧr tjuven så att sӓga. Istӓllet ska man se till att blockera dem så mycket som mӧjligt, gӧra det i stort sett omӧjligt fӧr dem att stjӓla.

Tänk att att inte annonsera när kontoret är på semester eller teamresor

Frågan kan också stӓllas om nӓr tjuvarna kommer. Man ska dӓrfӧr inte annonsera till hӧger och vӓnster på sociala medier nӓr man reser bort, utan istӓllet komma ӧverens med kontorsgrannar om att hjӓlpa till så kontoret ser så aktivt ut som mӧjligt ut. Expressen skriver att inbrottstjuvar från Sverige härjar i Oslo. Tack vare att det ӓr en så stor business och de kan tjӓna så mycket så lӧnar det sig alltså att resa ӧver grӓnsen.

Detta kan man sӓtta stopp fӧr genom att investera i ordentliga sӓkerhetsanordningar. Ibland kan det vara en så liten detalj som en timer som sӓtter på radion då och då, eller lyset. Detta gӧr att det ser ut som om någon ӓr på kontoret. Bra lås på dӧrrar och fӧnster, och att man ser till att verkligen stӓnga igen dem ordentligt ӓr ett annat sӓtt. Det gӓller att starta upp goda vanor dӓr man kontrollerar att allt ӓr stӓngt innan man lӓmnar hemmet eller kontoret.

Säkerhetsanordning för kontoret

En sak som ӓr bra att ha som vana ӓr att låsa in viktiga saker. På jobbet kan det vara ett arkivskåp eller liknande, hemma kanske man har ett litet kassaskåp eller i alla fall en låst skrivbordslåda. Det ӓr sant att om tjuven har tid så kan de bryta sig in i det mesta, men genom att låsa in saker och ting så gӧr man det mycket svårare fӧr dem. Nӓr tjuven måste jobba fӧr att få tag på de saker han ӓr ute efter så drar de sig ofta fӧr att vӓlja just det hemmet eller kontoret.

Statistiken visar också att om man sӓkrar sitt hem på olika sӓtt så ӓr det mindre risk fӧr inbrott. Om man installerar alarm eller kameror ska man se till att sӓtta upp klistermӓrken och skyltar som visar på detta. Operation mӓrkning var en kampanj som visade sig mycket effektiv och har fortsatt på olika sӓtt. Mӓrkta saker ӓr svåra att sӓlja och dӓrmed inte lika ӧnskvӓrda som andra. Kontorsvikingen är en nyöppnad webshop i Sverige som säljer alla typer säkerhetsanordningar samt kontorsmaterial. Det kan vara vӓrt att ta sig en titt och se vad som finns. Ibland tӓnker man inte sjӓlv på vad som kan vara en svag punkt i hemmet, men de som jobbar med det har stӧrre koll.

Första hjälpen

Det är extra viktigt att just kring högtider att ha första hjälpen kit tillgängliga i kontoret. Man vet aldrig vilken olycka som kan vara framme under firmafesten. Särskilt när alkohol är iblandat. Var säkra i jultider och så önskar EU-bloggen er en riktigt god jul!

Uppdaterat: 2017-05-01

Leave a Comment